woensdag 28 januari 2009

Eerste foto's magazine

Contact sheet en de uiteindelijke foto's. Ik wilde een beetje mysterieuze sfeer maken en een beetje freaky. Verder maak ik foto's met mijn fisheye2 camera, daar kan k nu nog niks van laten zien want het rolletje moet nog worden ontwikkelt.

Wat komt er in mijn magazine


Dit is voorlopig het idee wat ik in mijn magazine zet.

woensdag 14 januari 2009

Thema Magazine, Moodboard en Lettertypes

Thema magezine Doelgroep

Mijn doelgroep zijn beetje oudere jongeren. Vanaf 16 t/m 30 jaar ongeveer. Die van fotografie houden met voornamelijk, alternatief, lomografie en natuur. Maar ook bezig houden met analoog. Doordat deze doelgroep de mobiele telefoon en compact digitale camera's revolutie hebben meegemaakt en van alles een foto maken. Deze doelgroep bewerken ook veel hun foto's op allerlei manieren. Ook fotograferen ze hun leven, wat ze doen en met wie. Hun wensen is een fijn leven met uitdagingen. 

donderdag 8 januari 2009

Thema magazine

Ik moet een magazine maken over "de verbeelding", hij moet bestaan uit minimaal 12 pagina's. Erin moet ook 1 interview met een portret, advertentie, artikel, colofon en inhoudsopgave. Minimaal 10 nieuwe foto's die aan het thema verbeelding toe doen.

Mindmap: De verbeelding. gezichtsbedrog.
Dromen, donker, raar, vervormde herinneringen, pratende dieren, wat je wilt bereiken maar nooit kan bereiken.
Horroscoop
Fantasie, eenhoorns draken etc, mooi bos, natuur, verhalen - sagen- mythe - sprookjes - legendes, geschiedenis, middeleeuwen. Aliens, heelal, rare theorieën.
Verlangen, reizen

Voor onderzoek magazines.
Zoom.nl
Op zich is het een leuk interessant blad. alleen de voorkant is te chaotisch. De inhoudsopgave vind ik wel leuk en overzichtelijk, maar hoe ze de lezers fotos plaatsen s et weer net niet... te door elkaar heen is het dan. Een interview ziet er overzichterlijk uit en op logische volgorde. De tutorials zijn ook overzichterlijk. Ze maken veel gebruik van de 4 kollomen.

National Geographic
De voorkant s wat rsutig meer toch duidelijk. Inhouds opgave is wat saai. De foto's erin worden goed weergegeven en neergezet. De artikelen zijn er meestal leuk en goed uit. Soms een saaie tussen. De grotere atrikelen kunnen dus soms saai zijn met 1 kolom lange tekst en geen foto op die pagina. Maar de foto's ervan worden wel goed neergezet. Maar andere grote artikelen zijn wel wat beterder met 2 kollomen en meer dingetjes tussen door.

Cosmo girl
Veelste girlie en chaotische voorkant. Inhoudsopgave teveel poespas. Spulletjes, mode en kleren tonen ze wel leuk en goed. Mooie mode foto's zitten er wel eens tussen. Het zier er allemaal druk uit maar toch makkelijk en fijn te lezen.

woensdag 7 januari 2009

Thema website zelf

10-12-2008

Hier is dan de uiteindelijke website. De kleuren komen hier niet goed uit. Maar de lerares heeft toch de cd waar mn site op staat. Bij de foto gallery kan je op mijn naam klikken en kan je me mailen. En de 4 foto's zijn rollover buttons geworden. Dus als je erop staat weetje waar je heen gaat. Zoals een voorbeeld bij mn home pagina hieronder. Bij de tekst stukjes heb ik een Iframe gebruikt zodat niet de hele pagina gescrolt wordt.


Home

Over mij
Contact en CV


Vrije tijds foto's
School foto's

Thema website header en lettertype

Hierbij de header van mn website met daarin de lettertype die k ga gebruiken voor hoofdonderwerpen en de kleur groen bij elk soort tekst.

Theme website De foto's

Dit zijn dan de fotos voor mn website die ik ga gebruiken in de vormgeving. Het is kleurrijk en speels.

Thema website concept en flowchart

Concept:
Mijn idee is om een speelse kleurige website te maken. Om te laten zien dat ik een jonge nieuwe fotograaf ben. De doelgroep is meer aanspreekbaar voor jongeren, maar interessant voor ouderen.

Flowchart: